Eigen Startpagina

Om een eigen startpagina te maken is geen HTML kennis of programmeerkennis nodig. U kunt namelijk op veel bestaande startpagina websites een dochterpagina maken. Het mooie hiervan is dat er doorgaans geen kosten aan verbonden zijn. Er is eigenlijk niets wat u ervan kan weerhouden om uw eigen startpagina te creëren. Als u wilt heeft u vandaag nog uw eigen startpagina.

Nadat u zich heeft aangemeld en de gewenste naam van uw startpagina heeft ingevoerd in het veld waarin dat wordt gevraagd, wordt uw startpagina direct aangemaakt. Soms moet u nog op een link klikken in een bevestigingsmail die u ontvangt. Het is dus belangrijk dat u bij het registreren van uw nieuwe startpagina een werkend e-mail adres opgeeft en dat u ook daadwerkelijk bij uw inbox kunt en op de bevestigingslink klikt.

In eerste instantie zal uw startpagina leeg zijn. Soms zijn er blokken geplaatst die de beheerder heeft ingericht. Deze blokken komen dan op iedere dochterpagina terug. Vaak bevatten deze blokken reclame of gesponsorde links. Over het algemeen kunt u deze blokken niet verwijderen of tegen betaling van een klein bedrag laten verwijderen door de beheerder.

Maakt u de startpagina vooral om de online vindbaarheid van de websites waar u naartoe linkt te vergroten en minder om direct vanuit de startpagina te verkopen, dan kan het geen kwaad om de blokken te laten staan. Wilt u echt direct vanuit de startpagina verkopen, dan is het logisch dat u de initieel geplaatste blokken graag wilt verbergen omdat een klik op een van uw zelf geplaatste banners of tekstlinks over het algemeen beter is. Bijvoorbeeld omdat u deelneemt aan een affiliateprogramma en per aankoop een commissie ontvangt - dan moet in de link een bepaalde code staan welke aangeeft dat de verkoop via uw tekstlink of banner is gerealiseerd.

Of de startpagina helemaal leeg is of dat er al wat vaste blokken zijn geplaatst maakt over het algemeen niet veel uit voor de opnieuw van de startpagina. Een startpagina zal in de regel zijn ingedeeld in drie of vier kolommen. Binnen die kolommen kan men categorieën plaatsen. Bij veel startpagina websites wordt deze categorieën ook wel rubrieken genoemd. Dat maakt het niet veel anders. Zowel categorieën als rubrieken werken op dezelfde manier en de specifieke naamgeving is maar net afhankelijk van wat de ontwikkelaar van het startpagina script mooier vindt klinken.

De links worden geplaatst binnen deze categorieën of rubrieken. Er kan bij veel startpagina's worden gekozen om links een bepaalde visuele stijl te geven. U kunt van een link bijvoorbeeld een vetgedrukte link of een schuingedrukte link maken. Zo kunt u onderscheid maken tussen verschillende links. Soms komt het voor dat mensen u willen betalen voor het plaatsen van een link naar hun website op uw startpagina. U kunt dan bijvoorbeeld besluiten om de betaalde links in een vetgedrukte stijl weer te geven. Niet alleen vallen deze links dan extra op voor de bezoeker, ook ziet u dan aan de stijl dat er is betaald voor de link en dat u de link niet zomaar kunt aanpassen en/of verwijderen in de periode die u bent overeengekomen.

Make a free website with Yola